Lax med tomat- och basilikatäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jätteenkel och god laxrätt som inte kräver så mycket jobb.

Ingredienser

  • 600 gr färsk laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Tomat- och basilikatäcke
  • 2 tomater, i små tärningar
  • 1 dl basilikablad, hackade
  • 1-2 tsk pepparrot, riven
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • 250 gr kokt grön sparris
  • Rädisor
  • Salladsblad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Dela laxen i 4 portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i creme fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter. Servera laxen med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben