Stekt lax med räkröra

Serverar: 2 portioner

Lax med en len och god räkröra, mycket gott.

Ingredienser

  • 2 portionsbitar laxfilé
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Citronpeppar eller Santa Maria´s Seafood & Fish
  • Räkröra
  • 1 burk räkor i lag, 330 g
  • 1 dl créme fraiche
  • 1/4 dl majonnäs
  • ½ fin hackad liten rödlök
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • ½ litet paket fryst dill
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med räkröran. Låt räkorna rinna av väl, hacka dom i mindre bitar, spara några till dekoration.
    2. Rör försiktigt ihop majonnäs, créme fraiche och citronsaften. Rör man för mycket blir röran rinnig, (vilket jag har gjort som ni ser på bilden).
    3. Rör ner räkorna, dill och rödlöken. Salta och peppra lite grann. Ställ röran i kylen och låt den gotta till sig.
    4. Stek laxen färdigt i stekpannan, salta och peppra efter behag.
    5. Servera laxen med kokt eller pressad potatis och räkröran. Dekorera med citronskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    SEAbjrpn 3 juni 2009

    Tack för en SÄKERT underbart god fiskrätt. Kram SEA

    sannis87 16 november 2009

    Supergott! =) Klart 5 poäng från oss...

    camsan75 23 januari 2011

    Supergod! Enkelt att laga, men känns lyxig!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben