Stekt lax med kantarellsås - A`la crème fraiche

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Lättlagad lax är alltid gott och att kombinera med kantar eller och crème fraiche är aldrig fel.

Ingredienser

  • 2 bitar portionslax
  • 2-3 dl små kantareller
  • 2 dl jasminris
  • 2 dl crème fraiche - Franska Örter
  • Mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronpeppar
  • Torkad dill
  • Smör för stekning
  • Instruktioner

    1. Lägg riset i en kastrull, häll i ca 3,5-4 dl vatten, låt det koka upp. När det kokar, stäng av plattan. Låt riset vara kvar ett tag på plattan flytta sedan av kastrullen och ställ någon annanstans.
    2. Stek laxbitarna och krydda med lite salt, svartpeppar, citronpeppar och dill. Efter ett tag, sänk värmen. När de fått en en bra färg är de klara. Tänk på att inte steka dem för länge. Själv ville jag ha ett lite hårdare yttre, men fortfarande lagom inuti (inte för torr). När de är klara, tag av stekpannan från plattan.
    3. Hacka kantarellerna till mindre bitar, häll allt i en uppvärmd stekpanna, stek ett tag med lite salt och svartpeppar. Efter ett par minuter tillsätts crème fraiche. Blanda väl, lite svartpeppar och dill samt salt om så behövs (smaka av innan så det inte blir för salt). Låt blandning fortsätta puttra -stäng av plattan, använd eftervärmen. Om det blir för tjockt häll i lite mjölk. När den är klar tag av pannan från plattan.
    4. Servera! Gärna med någon grönsak

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben