Stekt lax i gott sällskap!

Serverar: 4 portioner

Stekt lax med en kall sås och karamelliserad lök, mycket gott. Den karamelliserade löken är som pricken över i:et i denna goda laxrätt.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar laxfilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 stor gul lök eller röd
  • Lite salt
  • Lite socker
  • Kall sås
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 ½ msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche och sweet chilisås, låt dra i kylen ett tag.
    2. Skala och skiva löken i ringar. Stek löken i smör, tillsätt salt och en gnutta socker. Låt löken steka länge (men utan att brännas!) så den riktigt karamelliseras.
    3. Stek laxen och salta och peppra.
    4. Servera laxen med pressad potatis, den kalla såsen och löken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lindanemon 22 februari 2012

    Kanongott! "Lök på laxen" var verkligen bra, den kalla såsen också. En snabb och underbart god rätt, en klar femma :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben