Stekt fläskytterfilé à la Nettan

Serverar: 4-5 portioner

Denna "underbara köttabit" som man kan använda till det mesta. Krydda och fyll den med en god ost, ex västerbottenost. Bind ihop den och stek den i en stekpanna. Lika god att servas varm som kall.

Ingredienser

  • Ca 1 kg fläskytterfilé
  • Salt
  • Svartpeppar, grovmalen
  • 2 vitlökar, pressade
  • 2 msk persilja, klippt
  • Ca 50 g västerbottenost, i småbitar
  • 2 smålökar, hackade
  • 1-2 vitlökar, i skivor
  • Ca 2 dl vatten
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 1 buljongtärning, veg
  • Sås
  • Sky + vatten, ca 1½ dl
  • 2-3 msk vetemjöl
  • ½ dl matlagningsvin
  • 2-3 msk crème fraiche
  • ½ dl vispgrädde
  • Ev några droppar collorit (färg)
  • Instruktioner

    1. Putsa filén.
    2. Skär ett längsgående snitt. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg i osten i snittet. Bind ihop den med "steksnöre" Klappa in pressad vitlök och persilja.
    3. Bryn lök och vitlök i en stor stekpanna. Lägg i köttet och bryn det så att det får färg runt om. Tillsätt vatten, balsamicovinäger, buljongtärning. Lägg på ett lock och låt bräsera ca 20-30 minuter,
    4. Ta upp köttet och låt det ligga i ugnsfolié en stund under tiden som såsen blir klar.
    5. Koka upp sky och vatten. gör en redning med mjölet. Tillsätt matlagningsvin, créme fraiche, grädde. Låt det koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ev några droppar collorit för att såsen ska bli brunare.
    6. Serveringstips: klyftpotatis eller ris, grönsallad.
    7. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    SDMaya 25 januari 2010

    Superbt gott! Kommer lagas massor med gånget till! 5 stjärnor plus! Skickar med en bild på hur mitt blev. tack för ett underbart gott recept! /Maya

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben