Örtspäckad fläskytterfilé à la Nettan

Serverar: 4-6 portioner

Denna rätt komponerade jag idag. Skär ett längsgående snitt i filén och fyll den med en ört -och ostkräm. Bryn den lätt. Låt den bli färdig i ugnen. Köttet blir saftigt och smakrikt

Ingredienser

  • Ca 1 kg fläskytterfilé
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ostkräm
  • 100 g philadelpihiaost
  • 1 dl klippta kryddor: persilja och dill
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Smör
  • Bomullssnöre som tål ugnsvärme
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Putsa filén. Skär ett längsgående snitt i filén. Krydda den runt om med salt och svartpeppar.
    3. Blanda ingredienserna till ostkrämen. Fyll skåran med ostkrämen. Bind ihop filén med bomullssnöre.
    4. Bryn filén lätt i en panna. Lägg över den i en ugnsform och efterstek i ca 20-30 minuter.
    5. Ta upp den och låt den vila lite innan den skärs i skivor.
    6. Servera med klyftpotatis, en god sås och grönsallad.
    7. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Dansmyran 13 augusti 2009

    Har nu tillagat denna rätt. Den var smarrig ;D och enkel att tillaga. Ska göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben