Apelsinen ger en fin brytning i denna krämiga brûlée.
Ingredienser
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 msk konc apelsinjuice
rivet skal av en apelsin
4 äggulor
3/4 dl socker
2 msk råsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelskal, vaniljstång soc frön i en kastrull. Låt svalna något.
Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i i grädden. Sila blandningen. Häll i ugnssäkra portionsformar.
Ställ in i ugnen ca 1 timme. Låt svalan.
Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme.
Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna. Ställ in dem högst upp i ugnen.
Låt sockret karamelisera.
Passa noga så de inte bränns.