Crème Brûlée à lòrange

Serverar: 4 portioner

Apelsinen ger en fin brytning i denna krämiga brûlée.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk konc apelsinjuice
  • rivet skal av en apelsin
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 2 msk råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, apelsinjuice, apelskal, vaniljstång soc frön i en kastrull. Låt svalna något.
    3. Vispa ihop äggulor och socker. Rör ner äggsmeten i i grädden. Sila blandningen. Häll i ugnssäkra portionsformar. Ställ in i ugnen ca 1 timme. Låt svalan.
    4. Vid servering, sätt ugnen på högsta grillvärme. Strö ett tunt lager råsocker över brûléerna. Ställ in dem högst upp i ugnen. Låt sockret karamelisera. Passa noga så de inte bränns.
    5. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben