Kardemumma créme brulée

Serverar: 4 portioner

Påskvarianten av créme brulée

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 cm ingefära
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/4 + 1/4 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • Tillbehör
  • 4 portionsformar á 1,5 dl
  • strösocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 150C och grill 250C
    2. 1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur de svarta fröna i en kastrull. Lägg ner hela stången tillsammans med kardemumma och ingefära. Tillsätt grädde, mjölk och 1/4 dl socker
    3. 2. Koka upp under omrärning. Ta kastrullen av värmen och låt blandningen stå och dra 10 minuter med lock på.
    4. 3. Vispa äggulor och 1/4 dl socker vitt och pösigt. Sila ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning.
    5. 4. Fördela smeten i portionsformarna. Ställ formarna i en ugnssäker form eller en liten långpanna.
    6. 5. Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Fyll hett vatten i formen, så att det når upp till halva höjden på formarna. Lägg över ugnsfolie.
    7. 6. Grädda bruléerna, ca 40 min, tills krämen har stannat. Låt svalna. Ställ in formarna i kylen tills strax före servering.
    8. 7. Strö över ca 2 tsk socker på varje brulée.
    9. 8. Karamellisera sockret med gasbrännare eller sätt in bruléerna under grillelementet i ugnen på 250C med öppen ugnslucka, så att det bildas ett karamelltäcke av sockret.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben