Creme Brûlée

Serverar: 5 portioner

Len vaniljcreme under krispigt täcke. Tricket för att få ett riktigt krispigt täcke finner du i detta recept! Om du gillar denna dessert mycket, skaffa en liten brännare. De behöver inte vara dyra alls.

Ingredienser

  • 1 st vaniljstång
  • 2 dl mjölk , standard
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 6 st ägggulor
  • Råsocker (till knäckigt tak)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 g.
    2. Snitta vaniljstången, skrapa ur kornen och lägg korn och stång i mjölken, grädden och strösockret. Koka upp. Tag bort stången.
    3. Vispa ihop gulorna i en skål. Häll sedan den heta vätskan över gulorna under kraftig vispning.
    4. Häll upp i 6 ugnsfasta portionsskålar och ställ dem i en större form. Fyll formen med vatten så att den når upp till 2 cm på formarna.
    5. Grädda dem stående i vattenbadet ca 20 minuter eller tills krämen stelnat.
    6. Låt svalna och ställ i kylen för att bli riktigt kalla.
    7. Strax innan servering strö ett tunt lager råsocker och använd en brännare för att få till ett knäckigt täcke. Upprepa två gånger. Se upp så det inte bränns.
    8. Man kan också ställa under het grill ett par minuter, det är svårare så passa det NOGA.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    4
    3

    Kommentarer (2)

    slaffsanna 13 november 2010

    Grymt god å krämig! Godare än på restaurang tycker jag! =)

    Piron 30 december 2010

    Underbart god, se dock till att inte ha mycket luftbubblor i formarna. Man luras av hur mycket man häller i.

    Relaterade Artiklar

    Provence
    Körde runt i Lubèronbergen. Alla mysiga byar som Peter Mayle har förev...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben