Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme 30 minuter
Ett sött vin med lite knäckiga toner passar bra till Crème Brûlée. T.ex Muscadel Red , Vin Santo , Commandaria St John
Sätt ugnen på 110 grader. Rör äggulorna och sockret - vispa inte!! Koka upp grädden, mjölken och kanelstången. Dela vaniljstången på längden och lägg i den i ”gräddkoket”. Häll ”gräddkoket” över äggblandningen. Rör till sockret löst sig (vispa inte). Sila blandningen så att du får bort kanelstången och vaniljstången. Fördela i formar och grädda i ugnen i ca 35 - 40 min eller tills ”brûléerna” har ”stannat”. Sätt ugnen på grillvärme. Strö sockret över ”brûléerna” och låt det smälta och bli brunt i ugnen. (Eller använd ännu hellre en brännare) Servera!
Provence
Körde runt i Lubèronbergen. Alla mysiga byar som Peter Mayle har förev...
Sååå gott!!
Har provat denna flera gånger och jag måste säga att den är väldigt enkel att göra och helt underbar att äta men jag bränner sockret istället för att köra med ugnens grillfunktion
Mycke enkel att göra och så god att äta.