Skånsk äpplekaka

Serverar: 6-7 portioner

Tid: 45 minuter

Denna äpplekaka gjorde både min mormor och mamma, och nu gör även jag den.

Ingredienser

  • 6-7 äpplen
  • 2-2½ dl ströbröd
  • ½-1 dl socker
  • 1 msk malen kanel
  • 50-100 g smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Skala, kärna ur och skiva äpplena ganska tunt. Smöra en eldfastform i botten. Lägg äpplena i botten på formen, strö kanelen över. Strö över hälften av sockret och därefter ströbrödet i formen. Avsluta med att strö över sista av strösockret och därefter täck med tunna skivor av smöret. (Går bra att hyvla med en osthyvel om smöret är tillräkligt kallt.)
    3. Grädda kakan tills äpplena är mjuka, ca 35 minuter.
    4. Servera med lättvispad grädde med lite vaniljsocker i eller vaniljvisp.
    5. Tips! Smaka gärna på äpplena innan så du vet om du behöver mycket eller lite socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    claese 12 september 2010

    enklast o godast mvh claes

    cuddly96 19 september 2013

    Samma som jag gör, absolut den godaste och enklaste!!! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben