Anns äpplekaka

Serverar: 4-5 portioner

Med lite tillägg och lite avdrag i ett gammalt recept blev det så här gott! Här passar nyplockade Ingrid Marie eller ett annat syrligt äpple bäst.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 50 g mandelmassa
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Skala och skiva äpplena tunt ner i en smord eldfast form. Pressa citron över. Riv mandelmassan och strö denna över äpplena.
    3. Blanda mjölet och sockret och strö detta över.
    4. Hyvla margarinet i tunna skivor med osthyvel och täck äpplekakan med detta.
    5. Grädda i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna något och servera med iskall vispad grädde.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (2)

    matsk007 29 oktober 2009

    Rekommenderas!!! Receptet såg så enkelt ut, så jag var skeptisk, men resultatet var himlalikt och avnjöts med välbehag. Men som tillbehör till en äppelkaka tycker jag att det skall vara varm vaniljsås...

    lena4 2 november 2009

    God och enkel att göra. Lite för söt tyckte vi men det kan ju bero på vad man har för äpplen. Kommer att göra den igen. 5:a i betyg blir det från oss. Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben