Evas Äpplekaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 45 minuter

Enormt god äpplekaka som är väldigt mäktig. Serveras lämpligen med vaniljsås eller vaniljglass efter att kakan svalnat i 10 minuter.

Ingredienser

  • Smet
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,25 dl strösocker
  • 100 g margarin
  • 2,25 dl mjölk
  • 3-4 äpplen
  • Garnering
  • pärlsocker
  • 1 tsk kanel
  • 50 g margarin
  • Instruktioner

    Blanda vetemjöl, bakpulver och socker i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölken och arbeta hastigt samman degen. Häll den i en smord och bröad form. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stick ner dem i smeten, lägg tunna skivor margarin över samt strö över kanel och pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 25-30 min.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2
    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben