Gärds äpplekaka

Läcker som dessert eller tårta är denna äpplekaka som Gärd Hallberg bakat sedan 1949. Servera med vispgrädde eller glass.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/4 dl (135 g) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rikligt med äpplemos ovanpå
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smörj en rund form, ca 20 cm. Rör socker och smör poröst. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i sockersmeten.
    3. Häll smeten i formen. Täck med rikligt med äpplemos. Grädda ca 35 minuter mitt i ugnen.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben