Äpplekaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Lättlagad och jättegod äpplekaka

Ingredienser

  • 2 röda äpplen
  • 100 g smält smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • På kakan
  • 2 msk socker
  • 1/2 msk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj ochj bröa en rund form (ca 24 cm i diameter) Skala äpplena, kärna ur dem och skär i tunna klyftor. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölbkandningen i smeten. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna. Tätt! Strö över kanel och socker. Grädda 60-75 minuter i mitten av ugnen.
    2. Servera med glass eller vaniljsås!

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (1)

    gottgris 8 oktober 2008

    bakade den idag o blev jättegod, det räckte med 40 min i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben