Äpplekaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 35 minuter

En enkel äpplekaka som du inte kan misslyckas med

Ingredienser

  • 3 äpplen
  • 3 dl socker
  • Kanel
  • 1 ägg
  • 150 g smör
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala och skiva äpplena tunt och lägg de i en skål. Häll över 1dl socker och kanel och rör om. Ställ äpplena till sidan och låt sockret och kanelen smälta samman.
    2. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan ägget. Blanda sedan i mjölet.
    3. Smöra och bröa en springform (24cm). Tryck sedan ut degen i formen och stick i äpplebitarna. Ringla sedan över saften som blivit av äpplena.
    4. Grädda i mitten av ugnen på 175 C i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben