Skånsk äppelkaka på mos

Serverar: 10 portioner

Saftig äppelkaka

Ingredienser

  • 5 dl skorpmjöl lika delar ljust och mörkt
  • 150 g smör
  • 2 msk socker
  • 8 äpplen
  • 5 dl osötat äppelmos
  • 1 tsk kanel
  • 4 msk socker
  • 4 msk smör
  • Instruktioner

    1. Bryn skorpmjölet i smöret och sockret i en stekpanna. Skala och klyfta äpplena och koka upp dem tillsammans med det osockrade äppelmoset.
    2. Smaksätt med kanel och ytterligare socker. Smöra en rund kakform och bottna med ungefär hälften av det brynta skorpmjölet. Det bör bli ca 1/2 cm tjockt. Lägg sedan i äppelmoset med det nu något mjuka äppelklyftorna. Strö över det resterande ströbrödet och klicka på smör.
    3. Grädda i 200 ° i 30 min. Servera med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    dag6 28 februari 2013

    Pajen var god

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben