Örtkryddad köttfärslimpa med senapssås

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Mycket gott. Går bra att ha både till vardag och fest.

Ingredienser

  • 1,5 kg köttfärs
  • 1-1,5 dl mjölk
  • 2 pkt bacon
  • 2-3 msk franska örtkryddor, torkade
  • 6 dl crème fraiche
  • 5 dl vispgrädde
  • 2-3 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Köttfärslimpor: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttfärsen i en skål och häll i mjölk, salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Gör 2 st avlånga limpor av färsen. Strö örtkryddorna runt om limporna. Vira bacon runt limporna. Sätt in i mitten av ugnen i ca. 1 timme.
    2. Senapssås: Häll crème fraiche, grädde och senap i en kastrull. Låt koka upp.
    3. Serveras med grönsaker och passerad potatis.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (2)

    Gillsan 16 januari 2009

    Mycket gott jag fick detta hos dig förra helgen , såsen är underbart god

    LaJefa 20 januari 2009

    Denna ska jag testa, gillar allt med köttfärs.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben