Chili på högrev med kikärtor

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Mycket godare än varianten med vita bönor.

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 400 g kikärtor, kokta (1 burk)
  • 1 l vatten
  • 1 - 2 köttbuljongtärningar
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 50 g Santa Maria chilipulver (1 kryddglas)
  • 1 msk spiskummin
  • 45 cl öl, gärna mörkt
  • 1 msk mörk riven choklad ca 80%
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar tänk hälften av grytbitar och bryn så det får fin stekyta (vispa ur och spar stek skyn efter varje stekning)
    2. Finhacka och stek löken och blanda ner i grytan och tillsätt vatten,steksky och öl så det täcker och koka upp.
    3. Skumma av slagget och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom kikärtorna och chokladen dom tillsätts sista 20 minuterna.
    4. Låt sjuda i ca 3 timmar tills köttet är mört, smaka av och servera med bröd eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monicadanell 26 juni 2011

    Hej en jätte smarrig gryta tack för receptet en solklar 5 mon ica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben