Prickiga äppelmuffins.

Serverar: 12 portioner

Festligt fyllda muffins som lätt kan förvandlas till en dessert om du serverar dem på en assiett med gräddvaniljkräm.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl filmjölk
  • Fyllning
  • 2-3 äpplen
  • 1 msk smör
  • 1 ½ msk råsocker
  • 3/4 msk mald kanel
  • 100 g frysta lingon (otinade)
  • Gräddvaniljkräm
  • 1 dl vaniljkräm
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Fyllning: Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Bryn dem lätt i smör i en stekpanna. Tillsätt socker och kanel. Ta från värmen. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt mjölet i smeten växelvis med smöret och filmjölken. Varva smet, äppelfyllning och lingon i formar. Avsluta med äpplen och lingon överst. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, 175 grader. Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Vispa grädden löst och rör samman med vaniljkrämen. Servera krämen till muffinsen.

    Liknande recept

    4.9
    15 min
    35-40
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben