Vaniljtäckta äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Muffins med knaprig yta

Ingredienser

  • 3 1/2 dl mjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vaniljyoghurt
  • 1-2 äpplen
  • Vaniljtäcke
  • 3/4 dl mjöl
  • 1/2 dl råsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 skiva iskallt smör/ muffins, totalt 25-50 g
  • Instruktioner

    1. Vaniljtäcke: Blanda mjöl, råsocker och vaniljsocker.
    2. Muffins: Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör smör och socker pösigt, rör ner äggen, ett i taget.
    3. Blanda i yoghurten växelvis med mjölblandningen. Fyll ca 12 st muffinsformar till lite mer än hälften. Tryck ner äppelklyftor. Strö på mjöl-och sockerblandningen. Lägg en skiva smör på varje muffins. Det går lättast att göra med en osthyvel när smöret är riktigt kallt.
    4. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter i 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    PinkLadie 11 maj 2008

    Mumsigt goda! Kan dock vara lite mer vaniljsmak ändå... ska byta yoghurt mot vaniljkesella nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben