Äppelmuffins med kanel

Tid: 30 minuter

Ca 20st små muffins

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 1 3/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl mjölk el grädde
  • Fyllning
  • 1-t äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt. Ställ upp muffinsformarna. Sätt igång ugnen på 200°C
    2. Rör ihop det rumsvarma smöret med sockret och vaniljsockret till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
    3. Tillsätt äggen och rör till en jämn smet.
    4. Tillsätt sedan bakpulver och vetemjölet. Rör inte för länge utan bara tills smeten är jämn.
    5. Häll i formarna.
    6. Skala äpplena och skär i skivor. Stick ner äppelbitarna i smeten.
    7. Blanda kanel och socker och strö över. Grädda mitt i ugnen i ca 15min

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Saya78 9 januari 2013

    Jättegoda! Jag hade i ca 1/2-1 dl extra mjölk och de blev supersaftiga!

    DanielPLiljan88 9 december 2014

    Jag märkte dock du har inte skrivit in när mjölken ska i. Bara så du vet att du missat det. Men jätte goda :)

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben