Äppelmuffins med kanel och flagad mandel.
Ingredienser
50 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
3-4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
1 äpple
2 msk kanel
2 msk strösocker
50 g flagad mandel
Muffinsformar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Blanda mjöl och bakpulver.
- Rör ner i äggsmeten.
- Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Kärna ur och skiva äpplet.
- Blanda kanel och socker och vänd äppelbitarna i.
- Tryck ner några skivor i smeten i varje form.
- Strö över flagad mandel.
- Grädda i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
- Njut!
Liknande recept
Kommentarer (11)
Relaterade Artiklar
Sockerfria recept
Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...
Jättegott! Tack för receptet. Ha det bra/ Katarina
det var jätte gått! jag lagade på lite havre+ sirap+smör blandning och det blev super!!
Jättegoda och mycket enkla att göra. Gjorde dubbel sats för de var så smidigt. Tack för receptet. Full pott. Kram Disen
Mina blev lite torra och var nästan brända efter 15 minuter. Lägre ugnsvärme är nog att föredra. Mer äpple skadar nog inte heller!
Hej! Det skiljer ifrån ugn till ugn hur länge muffinsen ska gräddas Lycka till!
De blev poppis här hemma:)
De var JÄTTEGODA!!! Rekommenderas varmt!:)
Hej Ursäkta dum fråga kanske, men när ska smöret i som man smälter först av allt??
Hej! Smöret ska röras ner efter mjölken! Lycka till!
Tack, de blev jättegoda! Ska jag göra fler gånger. :-)
Tack för receptet. Mkt.goda. Blev inga kvar att spara. Nästa gång tar jag dubbel sats och mindre äppelbitar så de håller ihop bättre.