Äppelmuffins

Serverar: 12 portioner

Äppelmuffins med kanel och flagad mandel.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3-4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 äpple
  • 2 msk kanel
  • 2 msk strösocker
  • 50 g flagad mandel
  • Muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Smält smöret och låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    4. Blanda mjöl och bakpulver.
    5. Rör ner i äggsmeten.
    6. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet.
    7. Fördela smeten i muffinsformar.
    8. Kärna ur och skiva äpplet.
    9. Blanda kanel och socker och vänd äppelbitarna i.
    10. Tryck ner några skivor i smeten i varje form.
    11. Strö över flagad mandel.
    12. Grädda i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
    13. Njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    kattis63 4 november 2008

    Jättegott! Tack för receptet. Ha det bra/ Katarina

    fjukus 26 maj 2009

    det var jätte gått! jag lagade på lite havre+ sirap+smör blandning och det blev super!!

    Disen 14 oktober 2009

    Jättegoda och mycket enkla att göra. Gjorde dubbel sats för de var så smidigt. Tack för receptet. Full pott. Kram Disen

    tigor 15 oktober 2010

    Mina blev lite torra och var nästan brända efter 15 minuter. Lägre ugnsvärme är nog att föredra. Mer äpple skadar nog inte heller!

    ros 15 oktober 2010

    Hej! Det skiljer ifrån ugn till ugn hur länge muffinsen ska gräddas Lycka till!

    abkn 13 maj 2011

    De blev poppis här hemma:)

    Astapast 30 augusti 2011

    De var JÄTTEGODA!!! Rekommenderas varmt!:)

    Cliffton 6 oktober 2011

    Hej Ursäkta dum fråga kanske, men när ska smöret i som man smälter först av allt??

    ros 6 oktober 2011

    Hej! Smöret ska röras ner efter mjölken! Lycka till!

    Cliffton 13 oktober 2011

    Tack, de blev jättegoda! Ska jag göra fler gånger. :-)

    emillovisa 14 mars 2013

    Tack för receptet. Mkt.goda. Blev inga kvar att spara. Nästa gång tar jag dubbel sats och mindre äppelbitar så de håller ihop bättre.

    Relaterade Artiklar

    Sockerfria recept
    Av olika anledningar vill eller kan inte alla äta kakor med vanligt so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben