Äppelmuffins med smuldeg

Serverar: 12 portioner

Lite pyssligt men detta är numera min sambos favoritmuffins. Servera gärna med vaniljsås eller tunnvispad grädde.

Ingredienser

  • Muffinssmet
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 3 äpplen
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kanel
  • Smuldeg
  • 75 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner smält smör och mjölk. Fördela smeten i formarna.
    2. Skär äpplena i tunna klyftor och stek dem i smör, strösocker och kanel i ca 3 minuter. Stick ner klyftorna i formarna.
    3. Fingra sönder smöret i en bunke tillsammans med havregryn, mjöl och socker. Fördela smuldegen över formarna. Grädda mitt i ugnen 200 º i ca 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    cheezedoodle 14 maj 2008

    hur många ägg ska man ha :S ?

    lenajeanette 22 maj 2008

    Blev bra trots att jag inte hittade antal ägg, tog 2 st ägg och gräddade i 175º. Mycket mumsiga! Ska göra dem fler gånger.

    sajoh69 22 maj 2008

    Det ska vara 2 ägg.

    mosti 15 september 2010

    Supergoda muffins de bästa jag någonsin har bakat.

    Majbaggen 30 november 2011

    Här måste man ha fantasi/erfarenhet när man ska läsa instruktionen :-) Men jag ska försöka. Återkommer med omdöme.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben