Flarntårta med äppelfyllning och kanelgrädde

Serverar: 6-8 portioner

Ett intressant recept från 1995...

Ingredienser

  • 150 g smält Svenskt Smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl socker
  • 1 ½ dl finhackade hasselnötskärnor
  • Fyllning
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 ½ msk kanel
  • ½ dl socker
  • 2 dl lättsockrad äppelmos
  • Instruktioner

    1. Blanda havregryn, socker, nötter och smält smör i en bunke. Det blir en grynig blandning som inte håller ihop.
    2. Rita 3 rundlar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Fördela blandningen på rundlarna.
    3. Grädda i 175° 10-15 minuter.
    4. Lossa bottnarna när de svalnat.
    5. Vispa grädden och smaksätt med kanel och socker.
    6. Bred äppelmos och grädde på två bottnar.
    7. Lägg ihop. Placera den tredje bottnen överst.
    8. Låt tårtan stå kallt minst 2 timmar före serveringen. Dekorera med fräscha tunna äppelklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben