Flarntårta med äppelfyllning och kanelgrädde
Serverar:
6-8 portioner
Ett intressant recept från 1995...
Ingredienser
150 g smält Svenskt Smör
3 dl havregryn
1 ½ dl socker
1 ½ dl finhackade hasselnötskärnor
Fyllning
3 dl Vispgrädde
1 ½ msk kanel
½ dl socker
2 dl lättsockrad äppelmos
Instruktioner
Blanda havregryn, socker, nötter och smält smör i en bunke. Det blir en grynig blandning som inte håller ihop.
Rita 3 rundlar, ca 24 cm i diameter, på bakplåtspapper. Fördela blandningen på rundlarna.
Grädda i 175° 10-15 minuter.
Lossa bottnarna när de svalnat.
Vispa grädden och smaksätt med kanel och socker.
Bred äppelmos och grädde på två bottnar.
Lägg ihop. Placera den tredje bottnen överst.
Låt tårtan stå kallt minst 2 timmar före serveringen. Dekorera med fräscha tunna äppelklyftor.
Liknande recept
Flarntårta.
Flarntårta
10-12
Flarntårta
8
Mini-äppelmuffins med crumble och kanelgrädde
30-32
Körsbärssoppa med kanelgrädde
6
Semla med kanelgrädde
4
1
Flarntårta med jordgubbsmousse och choklad
4
45 min
8
Chokladvåffla med kanelgrädde
Chokladrulltårta med äppelfyllning
4
10
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!