Flarntårta

Serverar: 8 portioner

Lätt att variera, billig, enkel och riktigt god dessutom.

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 ½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 msk sirap
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl finhackad mandel
  • 3 msk grädde
  • Fyllning och dekoration
  • 2 dl lemon curd
  • 4 dl vispad grädde
  • Ca 175 g avrunna, konserverade mandarinklyftor
  • Godisägg
  • Instruktioner

    1. Börja med att rita av en 1 ½ liters, avlång sockerkaksform 2 gånger på ett bakplåtspapper.
    2. Rör ihop alla ingredienser till bottnarna. Bred ut smeten jämnt innanför de uppritade längderna.
    3. Grädda i mitten av ugnen, 175º, 8-10 minuter och låt kallna.
    4. Vänd ihop grädden med lemon curd och mandarinklyftor. Spara några till dekoration.
    5. Bred hälften av fyllningen över en av bottnarna, lägg på den andra och bred över resterande fyllning. Dekorera med mandarinklyftor och godisägg.
    6. Tips: Variera med en fyllning av vaniljkräm blandad med vispad grädde tillsammans med färska jordgubbar, hallon eller blåbär.

    Liknande recept

    40 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben