Flarntårta mjölkfri

Serverar: 1 portioner

Kan göras glutenfri. En lättgjord och enkel tårta som passar de flesta tillfällen. Även lätt att variera.

Ingredienser

  • 3/4 dl sötmandel
  • 1 dl socker
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk sojagrädde
  • 1 msk vetemjöl el glutenfritt mjöl
  • Fyllning
  • Tofulineglass eller sojagrädde
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Täck två plåtar med bakplåtspapper, och rita sedan en runt del på ca 24 cm i diameter, t e x. med en stor, flat tallrik som mall.
    3. Finhacka mandeln, och lägg det sedan i en liten kastrull tillsammans med de övriga ingredienserna. Hetta upp under omrörning.
    4. Fördela smeten i cirklarna och bred ut den. Under gräddningen flyter den ihop till en jämnkaka. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter och låt sedan bottnarna svalna något innan des tas loss (för annars blir de böjda, precis som havreflarn).
    5. Fyllning: alternativ 1: tofulineglass i valfri smak (jag föredrar vanilj) färska eller frysta bär att ha antingen på tårtan eller till, vid sidan av.
    6. Alternativ 2 man vispar vispbar sojagrädde (soya too), blandar i mosade bär och brer ut mellan Förbered med fyllning först strax innan servering, för annars smälter glassen ( och den ev. grädden), och om man fryser flarnen så blir de lite mjuka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben