Mjölkfria limpor

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket goda limpor, som passar stora som små.

Ingredienser

  • 100 g torrjäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 liten påse malda brödkryddor
  • Cirka 2 kg rågsikt
  • Cirka 1 kg vetemjöl
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk sirap
  • 1 ½ liter vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda torrjästen med salt, linfrön, kryddor och en del av mjölet. Värm vattnet till ca 45 grader, blanda med oljan och sirapen. Blanda det med mjölet och tillsätt sedan resten av mjölet så du får en smidig deg. Enklast går det ju med assistent.
    2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 8 bitar. Forma till limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Gör några fina snitt i limporna och låt dem jäsa i 1 timme under bakduk. Grädda sedan limporna i 175 grader i ca 30 min.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben