Limpor med äpple och linfrö

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegott!

Ingredienser

  • 2 msk farinsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 äpple
  • 3 msk linfrö
  • 2 tsk salt
  • 3 msk solrosolja
  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 8 dl rågsikt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke. Häll i lite av vattnet (fingervarmt) och lös upp jästen.
    2. Häll i resterande vatten, olja, salt, farinsocker, linfrö och äpple. Rör om.
    3. Rör i mjölet lite i taget. Degen ska bli smidig och lite kladdig.
    4. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
    5. Häll sedan direkt i avlång bakform och låt jäsa i 30 minuter till.
    6. Pensla ev. med ägg och grädda i 200 grader i minst 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    skruttsofie 4 april 2009

    Hej! Ett tips är att nämna hur du går tillväga med äpplet, jag antar att det finrivs, eller? Mvh Ida

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben