Limpor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jätte smidigt att baka

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 10 dl vatten eller mjölk
  • 75 g smör
  • 1 msk salt
  • ½dl brödsirap
  • Ca 1 ½ kg mjöl (vete,råg,special eller blandat)
  • ½-1 påse brödkryddor
  • Instruktioner

    1. Värm vattnet, mjölken till 37 grader.
    2. Smula jästen i en bunke, häll över vätskan, lös upp jästen.
    3. Klicka i smöret.
    4. Tillsätt sirap och salt.
    5. Blanda i mjölet.
    6. Dela degen till fyra delar rullan till limpor.
    7. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt med lite smält smör mellan limporna så att de inte kladdar.
    8. Ställ in i kall ugn 200 grader ca 50 minuter

    Liknande recept

    2 h 30 min
    3
    1
    5
    1 h 30 min
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dags för lingon!
    De lingon som mognar först kallas rålingon och är särskilt rika på...

    Nyheter
    Det händer mycket nytt på matfronten just nu. Här kan du läsa om ny...

    Sanningen
    Jag har tidigare skrivit om det svenska brödet – visst har du väl refl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben