Crunchig äppelpaj nderbart god och mjölkfri

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Paj som även mjölkallergiker kan njuta av... Crunchig topping av smulade havrekakor och vaniljdrömmar. Mums!

Ingredienser

  • 2 stora äpplen (ex. jona gold)
  • 1 msk flytande mjölkfritt margarin (ex. Becel)
  • 1 msk socker
  • 1 msk kanel
  • Smulpaj
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 100 g Carlshamns mjölkfria margarin
  • Topping
  • 2 st Gille havrekakor
  • 2 st Gille vaniljdrömmar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform med margarin. Skala och skiva äpplena. Lägg i pajformen och strö över kanel och socker. Sätt in formen i ugnen 5 minuter. Gör under tiden smulpajen. Blanda fiberhavregryn, vetemjöl, kanel och socker i en bunke. Tärna smöret och lägg i bunken. Arbeta ihop allt till en deg. Ta ut formen ur ugnen. Strö smuldegen över äpplena och krossa kakorna och strö smulorna över pajen.
    2. Ställ in i ugnen ca. 20 minuter.
    3. Servera pajen ljummen och gärna med vaniljsås, gjord på kokmarsán och havremjölk.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben