Glassfylld flarntårta

Serverar: 6-8 portioner

En perfekt sommartårta, varför inte till midsommar?

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • Fyllning och topping
  • 1 liter vaniljglass eller jordgubbsglass
  • Knappt 1 liter färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skålla, skala och finhacka sötmandeln.
    2. Mät upp alla ingredienserna utom mandeln i en kastrull. Smält under omrörning och låt därefter massan sjuda någon minut. Ta kastrullen från värmen och tillsätt den hackade mandeln.
    3. Smörj en ugnsfast pannkakslagg eller stekpanna med lite matfett och bred ut 1/3 av smeten på denna. Man kan även använda en vanlig bakform där botten täcks med bakpapper.
    4. Grädda tårtbotten i mitten av ugnen till gyllenbrun färg, det tar 8-10 minuter. Låt svalna en stund innan bottnen lyfts ur för att kallna på plant underlag.
    5. Grädda ytterligare två bottnar på samma sätt, men nu behöver inte laggen smörjas.
    6. Lägg samman bottnarna med glassen vid servering. Toppa med ett berg av frska jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben