Skär av toppen, ca 1/4 av citronerna. Spara gärna locket som dekoration. Gröp ur dom med en liten vass kniv och en sked.
Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner den i äggsmeten.
Skär citronerna så de blir plana i botten, och fyll dom med glass-smeten.
Ställ dom i en form. Häll glassen som blir över i en skål. Frys allt i minst 4 timmar.
Innan servering, ta fram glassen och låt mjukna i rumstemperatur, ca 1 timme.
Skeda glassen som blev över, och lägg som en topp över citronerna. Servera!
Tips: Istället för citroner, fyll apelsiner, men minska då sockret till hälften.
Hej Sofie!
Nu har jag provat dina glassfyllda citroner. De blev ett mycket uppskattat avslut på nyårsmiddagen. Tack än en gång. Detta ska jag göra många, många gånger framöver. Kram/Bodil
tina6231 juli 2008
De är toppengoda! Hittade ett foto till dej, hoppas det är ok//Tina
Annut198012 juni 2009
Ska testa detta recept imorron på jobbfesten :)
Mittkontor213 juni 2013
Riktigt god efterrätt som uppskattades av alla på middagen. Jag kan varmt rekommendera denna goda glass.....jag tog en extra matsked citronsaft =)
Hej Sofie! Nu har jag provat dina glassfyllda citroner. De blev ett mycket uppskattat avslut på nyårsmiddagen. Tack än en gång. Detta ska jag göra många, många gånger framöver. Kram/Bodil
De är toppengoda! Hittade ett foto till dej, hoppas det är ok//Tina
Ska testa detta recept imorron på jobbfesten :)
Riktigt god efterrätt som uppskattades av alla på middagen. Jag kan varmt rekommendera denna goda glass.....jag tog en extra matsked citronsaft =)