Flarntårta

Den här måste stå ett tag med gädde på för att man ska kunna skära den

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • ½ dl sirap
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde
  • 1½ dl smält smör
  • Knappt 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 dl vispad grädde
  • Röda vinbär efter behag
  • Instruktioner

    1. Det blir 4 tårtbottnar av receptet
    2. Blanda allt och dela degen i 4 lika stora delar
    3. Forma runda bottnar på smörad och mjölad plåt
    4. Grädda i 225 grader tills bottnarna är gyllene
    5. Ta de från plåtarna ganska omgående behöver bara stelna lite Läggs plant och låt svalna
    6. Vispa grädde och bred emellan och ovanpå och strö över rödvinbär Bör få stå och mjukna med grädde i någon timme annars går det inte att skära
    7. Gott

    Liknande recept

    40 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben