Körsbärssoppa med kanelgrädde

Serverar: 6 portioner

God dessertsoppa.

Ingredienser

  • 1/2-1 l körsbär
  • 1/2 l vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 kanelstänger
  • 2 dl Dansukker Råsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 tsk Dansukker Råsocker Flor
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur körsbären.
    2. Blanda vin, vatten, råsocker, kanel och körsbär i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Blanda potatismjölet i litet vatten och red av soppan. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna.
    3. Sila bort bären (spara dem och servera till glass). Vispa grädden fast tillsammans med flor och kanel. Servera soppan med kanelgrädden och eventuellt en kaka eller skorpa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben