Kall körsbärssoppa

Serverar: 4 portioner

Fruktsoppa är en fantastisk dessert, både lätt och uppfriskande.

Ingredienser

  • 1 liter syrliga körsbär
  • 1½ liter vatten
  • 1-2 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • ½ vaniljstång
  • 1½ msk potatismjöl
  • Mandelflis
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Kärna ur bären och sjud dem mjuka med vatten, socker, kanel och en uppskuren vaniljstång.
    2. Fiska upp vaniljstången och skrapa ur kornen ner i soppan. Ta upp kanelstången. Red soppan med potatismjöl utrört i vatten.
    3. Ställ soppan kallt.
    4. Servera den med lättrostad mandelflis och glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Cassiopeya 21 juli 2011

    Väldigt god körsbärssoppa! Kommer vi göra igen :D

    Cassiopeya 8 september 2012

    Gjorde denna på frysta körsbär, lika god som sist!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben