Lingon och kolapaj med kanelgrädde

Serverar: 4-6 portioner

En god syrlig kolapaj med kanelgräde.

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk brun farin
  • 50 g smör
  • 1 msk vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl brun farin
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl lingon
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda mjölet, farinet och smöret i en bunke. Tillsätt vattnet och arbeta degen smidig. Kavla eller tryck ut degen i en pajform. Baka i 200 grader i ca 10 minuter.
    2. Lingonkolan: Smält strölsockret och farinet i en kastrull till lätt brynt färg. Häll i grädden och koka till sockret och farinet har löst sig. Häll lingonen i en skål ocxh slå över kolasåsen. Rör om så att det blandas. Häll lingonkolan i pajskalet. Vispa grädden och tillsätt kanelen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben