Ljus chokladpudding med riscrisp och citrussallad

Serverar: 4 portioner

Mumsfilibabba!!!

Ingredienser

  • Chokladpudding
  • 1 gelatinblad
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 1/2 dl socker
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad hackad
  • Riscrisp
  • 1 dl puffat ris
  • 50 g choklad
  • 10 g smör
  • Citrussallad
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk kardemumma
  • 3 nejlikor
  • 1 vaniljstång delad och urskrapad
  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsin
  • 1 blodgrapefruk
  • Instruktioner

    1. Chokladpudding: Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp mjölken och grädden. Blanda socker och äggulor vispa det lätt.
    2. Häll sakta i gräddmjölken i äggvispet och vispa under tiden häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt tills det tjocknar; det får inte koka.
    3. Dra kastrullen från plattan lyft upp gelatinbladet från vattnet och rör ner det i den varma blandningen. Häll blandningen lite i taget över chokladen och rör till en jämn massa.
    4. Häll upp i portionsformar eller glas. Ställ in i kylen och låt stelna. Servera med riscrisp kanelgrädde och citrussallad.
    5. Riscrisp: Smält chokladen och smöret i en skål i ett vattenbad eller på låg effekt i mikron. Rör ner det puffade riset och klicka upp på ett bakplåtspapper och låt stelna. Det går även bra att köpa färdig rischoklad hacka den i grova bitar och strö över.
    6. Citrussallad: Koka upp socker vatten kardemumma och vaniljstången.
    7. Dra från plattan och låt svalna. Sila av kryddorna. Skala citrusfrukterna och skär ur filéerna med en vass kniv lägg dem i sockerlagen och servera dem som tillbehör.
    8. Om man tycker att det blir för beskt med grapefrukt går det bra att byta ut mot mandarinklyftor.

    Liknande recept

    4.8
    10 min
    3-4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben