Semla med kanelgrädde

Goda, goda semlor...

Ingredienser

  • 2½ dl mjölk
  • 1 pkt färsk KronJäst eller
  • 1 påse torr KronJäst för söta degar röd
  • 1 dl vit sirap
  • ¼ tsk salt
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 1 tsk kardemumma
  • 550 g vetemjöl
  • Kanelgrädde
  • 6 dl grädde
  • 3 tsk malen kanel
  • Mandelfyllning
  • 400 g Odense Mandelmassa Lyx eller Odense Mandelmassa 50/50
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Färsk KronJäst: Värm mjölken till 37° & blanda denna med de övriga ingredienserna.
    3. Torr KronJäst: Blande jästen med de torra ingredienserna. Värm mjölken till 40° & tillsätt den tillsammns med övriga ingredienser.
    4. Blanda till en elastisk deg och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    5. Dela degen i 20 bitar och rulla runda. Sätt på plåt och låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
    6. Grädda i ugnen° ca 10-12minuter och låt bullarna svalna.
    7. Blanda vatten och mandelmassa till spritsbar konsistens.
    8. Vispa grädde och kanel till spritsbar konsistens.
    9. Skär av toppen på bullarna & spritsa mandelfyllning & kanelgrädde i bullarna, när de svalnat.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (1)

    MarieJeppsson 12 september 2010

    denna sorts semla ska jag prova nån gång. lite anorlunda med kanelgrädde

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben