LCHF Semlor

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mumsiga minisemlor, gjorda utan mjöl. Tips: byt ut kanel mot ½ krm saffran!

Ingredienser

  • Semelbulle
  • 1 ägg
  • 1 dl bakerix
  • 1 msk stevia strö
  • 1 tsk kokosmjöl
  • ½ tsk fiberhusk
  • 1 krm kanel
  • Fyllning
  • 1 äggvita
  • ¾ dl mandelmjöl
  • 1 droppe bittermandelarom
  • 1-1 ½ tsk stevia strö
  • ½ krm vaniljpulver
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Semelbulle: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner i äggvispet. Tillsätt eventuellt mer kanel för mer kanelsmak. Rulla fyra bollar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
    2. Fyllning: Vispa äggvitan hårt med elvisp. Skär av toppen på bullarna och ta ut en grop i varje bottendel. Smula ner inkråmet i äggvitan. Rör ner mandelmjöl, stevia strö, vaniljpulver och arom i äggvitan och kör en kort stund med elvispen. Fördela mandelfyllningen i groparna. Toppa med en rejäl klick vispgrädde och lägg på locket.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben