LCHF Semlor

Serverar: 6 portioner

Dessa semlor är mindre än stora men större än mini ;) Jag tycker många recept är alldeles för snåla med sötningen i lchf bak, så det är mer i detta recept än vad de vanligtvis brukar vara.. Vill du ha mindre sött är det bara och ta mindre. :) Jätte goda! :D

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl sukrin
  • ½ krm stevia 300%
  • 1 dl grädde
  • 50 g smält osaltat smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ dl kokosnötsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • Mandelmassa
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl sukrin melis
  • 1/2 krm stevia
  • 2 msk grädde
  • 2 dl grädde vispad och sötad
  • 1 msk Sukrin melis (Till locket)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175° Vispa ägg och sötning poröst. Blanda i grädden och det smälta smöret.
    2. Blanda övriga torra ingredienser och vispa ner dem i äggsmeten. Låt stå några minuter. Degen är rätt kladdig så använd fuktade händer när du med lätt hand formar 6 bollar som du lägger på plåt med bakpapper på. Grädda i mitten av ugn ca 20-25 min i 175° Låt svalna ordentligt. Pensla ev med lite vatten för att ytan inte ska bli för hård efter gräddning.
    3. Skär av topparna på 75% av höjden på bullarna och gräv ur ett ganska brett hål i varje och karva försiktigt ur hål med en tesked.
    4. Jobba ihop mandel,sukrin melis ,stevia och grädde till en mandelmassa. Blanda ev i lite av inkråmet du karvat ur tidigare.
    5. Fyll med mandelmassan på med grädde och lock. Garnera med lite sukrin mellis på locket..

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben