Mini semlor

Serverar: 30 portioner

Oj, så små, jag måste nog ta två...

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 1/4 dl Kesella lätt
  • 2 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 3/4 dl socker
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl mjölk
  • 2 1/2 dl Kelda mellangrädde
  • florsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, Kesella, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små, runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk. Skär ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Blanda det med riven mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och klicka det på bullarna. Lägg på locken och sikta över lite florsocker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3

    Kommentarer (2)

    cmuffin 8 februari 2013

    Grymt goda! :)

    turah 12 februari 2013

    Saftiga och goda! Hade ingen kesella hemma, så jag använde Philadelphia ost. Och smälte choklad och blandade med grädden. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben