Semlor

Serverar: 18-24 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Mycket goda. Äldre recept.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl grädde + vatten
  • 1/4 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 2 ägg + till penslingen
  • 100 g smör (ej smält)
  • 3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Ljumma grädden och vattnet och häll över jästen. Arbeta in salt och hälften av mjölet.
    2. Tillsätt ägg, smör och socker sedan resten av mjölet. Arbeta degen smidig. Baka ut till bullar låt jäsa 30-40 min.
    3. Pensla med uppvispat ägg och grädda vid 275 gr 5-7 min.
    4. Jag brukar göra 18 st tycker de blir lagom stora.
    5. Fyll med mandelmassa och grädde, florsoker pudras över vid servering.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fettisdagen
    Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...

    Dags för fastlagsbullar
    Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...

    Den farliga maten
    Matproducenter har under ett antal decennier använt tillsatser i sina...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben