Chokladrulltårta med romfyllning

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Smörkräm
  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1 dl syltade körsbär
  • 1/2 dl rom
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och sikta ner det i äggsmeten och rör om. Bred ut smeten i en smord långpanna. Grädda i ca 5 minuter i 250 grader. Stjälp upp kakan på sockrat papper, låt kallna. Rör matfett, socker och ägg till en mycket porös kräm. Hacka körsbären. Blanda ner dem i krämen och tillsätt rom. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop den. Sikta florsocker över tårtan eller rulla den i strösocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben