Gundel pannkakor - Gundel palacsinta

Ungersk Crêpe. Romfyllningen gör pannkakorna extra goda.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 ½ dl rom
  • ½ matlagningsgrädde
  • 5 msk florsocker
  • 2 msk russin
  • 10 msk riven valnötter
  • Chokladsås
  • 1 dl socker
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Fördela fyllningen på pannkakorna. Vik ihop pannkakorna till trekanter. Håll dem varma.
    2. Chokladsås: Blanda alla ingredienser utom matfettet, till såsen i en kastrull. Sjud såsen sakta tills den är tjock och simmig. Klicka i matfettet.
    3. Lägg upp pannkakorna eller portionera, häll på såsen.
    4. Tips. Du kan flambera med ett par matskedar whisky eller cognac. Tänd på (pannkakorna). Då blir enkelt och elegant.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben