Serverar: 2 portioner
Tid: 10 minuter
Pannkakor som gärna blir frasiga och uppskattas av gammal som ung.
Knäck äggen i en bunke och rör sönder dem. Tillsätt mjöl, vatten, salt och socker. Vattenmängden kan varieras beroende på hur tjock smet man vill ha. Äggen är ju ibland också olika stora. Värm upp stekpannan, gärna gjutjärnspanna. Sänk sedan till medelvärme och lägg i en klick margarin. När detta smält, ta ett nästan fyllt decilitermått med smet och häll i pannan. Stek pannkakan tills smeten stelnat helt på ovansidan och vänd den sedan. Den är klar när den är gyllenbruna i färgen.En liten klick margarin i pannan vid varje ny pannkaka.
Fungerade lika bra som smet med mjölk i sig. Gjorde till mellan tjejen som ska på utflykt i morgon. När varje lagga är klar häller man på socker och rullar till en rulle. Inget kladd nästa dag när barnet ska äta. Man får en jätte nöjd unge som fått en så god matlåda.
Jag provade och de smakade toppen. Lika goda som vanliga pannkakor med mjölk.
bra recept mamma, den är god :)
så gott :-)
jag tyckte faktiskt inte om dom... =O/ vattniga och smaklösa... men det e kanske för att jag är van med mjölk i....
Hej ! Kalasgoda pannkakor =)
Värdelöst recept
hej