Jättegod, lättbakad tårta med romfyllning. Kommer från Norge, där den kallas "Verdens beste "
Ingredienser
5 äggulor
150 g strösocker
150 g smör
150 g vetemjöl
4 msk mjölk
1 tsk bakpulver
Toppen
5 äggvitor
200 g strösocker
1 dl sötmandel
Fyllning
1 pkt vaniljvisp 250 ml
2 dl vispgrädde
5-8 droppar romarom
Instruktioner
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och därefter vetemjölet blandat med bakpulver och slutligen mjölken.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten.
- Vispa äggvitorna och socker till ett hårt skum. Bred ut det över smeten i långpannan och strö över mandeln, som ska vara hackad.
- Grädda i 150 grader ca 40 minuter, tills ytan fått fin färg.
- Vispa vaniljvispen till fast kräm och vispa grädden. Blanda ihop och rör i romarom till önskad smak.
- Dela den i två lika delar när den kallnat och bred på fyllningen. Lägg på andra delen.
På bilden har jag delat till två tårtor.
Liknande recept
Kommentarer (0)