Tårta med romfyllning

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod, lättbakad tårta med romfyllning. Kommer från Norge, där den kallas "Verdens beste "

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 150 g strösocker
  • 150 g smör
  • 150 g vetemjöl
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • Toppen
  • 5 äggvitor
  • 200 g strösocker
  • 1 dl sötmandel
  • Fyllning
  • 1 pkt vaniljvisp 250 ml
  • 2 dl vispgrädde
  • 5-8 droppar romarom
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget och därefter vetemjölet blandat med bakpulver och slutligen mjölken.
    2. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred ut smeten.
    3. Vispa äggvitorna och socker till ett hårt skum. Bred ut det över smeten i långpannan och strö över mandeln, som ska vara hackad.
    4. Grädda i 150 grader ca 40 minuter, tills ytan fått fin färg.
    5. Vispa vaniljvispen till fast kräm och vispa grädden. Blanda ihop och rör i romarom till önskad smak.
    6. Dela den i två lika delar när den kallnat och bred på fyllningen. Lägg på andra delen. På bilden har jag delat till två tårtor.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben