Chokladrulltårta med madeirafyllning

Serverar: 1 portioner

Citat från Allt om Mat: Jag tycker att madeira passar väldigt bra i just chokladrulltårta, men välj gärna spritsort i smörkrämen efter eget tycke och smak.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 msk madeira
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. 2. Vispa ägg, socker och salt poröst. 3. Blanda potatismjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner det i smeten. 4. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. 5. Rör ihop smör, florsocker och äggula till en slät kräm. Rör i madeiran, lite i taget. Bred krämen över kakan och rulla ihop den från ena långsidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben