Denna lätta chokladrulltårta är fylld med kvarg och bananer. Resultatet blir en fruktig och fräsch njutning.
Ingredienser
4 ägg
Salt
4 msk vatten
6 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
Fyllning
3 bananer
250 g kvarg
4 msk lönnsirap
2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt till ett hårt skum. Vispa äggulorna tillsammans med 4 msk vatten, strösocker och vaniljsocker till en porös smet.
- Blanda samman mjöl och kakao och blanda ner det i äggsmeten. Vänd ner äggviteskummet. Täck en plåt med smörpapper. Bred på smeten i en rektangel.
- Baka på översta falsen i ugnen i 10 minuter. Ta ut kakan och vänd upp den på en fuktig handduk. Dra bort smörpappret och rulla in kakan i handduken. Låt den svalna.
- Skala och mosa en banan och blanda den med kvargen. Rör ner 4 msk sirap. Vispa grädden. Lägg lite vispad grädde i en sprits. Vänd ner resten av grädden i kvargsmeten. Skala de andra bananerna och skär den ena i skivor och dela den andra bananen i fjärdedelar på längden.
- Bred på kvargsmeten och lägg på bananlängderna. Rulla ihop kakan med hjälp av handduken. Kyl tårtan. Dekorera rulltårtan med spritsad grädde och bananer.
Liknande recept
Kommentarer (0)