Kladdig chokladkaka med hallon

Serverar: 10-12 portioner

Som en dröm, både för öga och smak!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk Bailey’s Irish cream, konjak eller starkkallt kaffe
  • Servera med
  • 3 dl grädde, vispad
  • 250 g hallon
  • Dekoration
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200º. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Bryt och lägg i chokladen. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen har smält.
    2. Vispa ägg och socker ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott. Blanda chokladblandningen och äggsmeten med en slickepott. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med 24 cm diameter. Häll i smeten.
    3. Grädda kakan i mitten av ugnen, 11–12 minuter. Släpp formen hårt i bänken, så att kakan får en kladdig konsistens. Låt kakan svalna, ca 1 timme, innan den serveras. Servera med vispgrädde och hallon. Dekorera med citronmeliss om du spritsar på grädden i klickar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben