2 msk Bailey’s Irish cream, konjak eller starkkallt kaffe
Servera med
3 dl grädde, vispad
250 g hallon
Dekoration
Citronmeliss
Instruktioner
Ugn: 200º.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Bryt och lägg i chokladen. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen har smält.
Vispa ägg och socker ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott.
Blanda chokladblandningen och äggsmeten med en slickepott. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med 24 cm diameter. Häll i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen, 11–12 minuter. Släpp formen hårt i bänken, så att kakan får en kladdig konsistens. Låt kakan svalna, ca 1 timme, innan den serveras. Servera med vispgrädde och hallon. Dekorera med citronmeliss om du spritsar på grädden i klickar.